• Exkurzia do Kysuckej knižnice v Čadci- elokov. pracovisko Trstená

          • Dňa 6.11. 2023 sa všetci žiaci z elokovaného pracoviska Trstená zúčastnili exkurzie do Kysuckej knižnice v Čadci. Žiaci boli rozdelení do dvoch skupín,  žiaci 1.C a 2.C sa oboznamovali s témou Ako chrániť planétu, tvorili slová na písmenká a druháci čítali prváčikom. Triedy 3.C a 4.C riešili kvíz ,,PRAVDA ALEBO LOŽ ". Žiaci museli spolupracovať a zhodnúť sa na odpovediach áno/nie na dané otázky. Kvíz žiakov veľmi bavil a dokonca sa dozvedeli veľa zaujímavostí, o ktorých ani netušili. Neskôr ich čakala exkurzia po knižnici. Žiakom sa exkurzia veľmi páčila a už teraz sa tešia na ďalšiu návštevu ;).

          • Výmena tabúľ - poďakovanie

          • Veľmi radi by sme poďakovali pracovníkom OKVS, ktorí nám opäť veľmi pomohli. V elokovanom pracovisku nám pomohli v troch triedach vymeniť naozaj staré tabule za nové, pekné biele. Sme radi, že spoločnými silami dokážeme škole pomôcť k tomu, aby sme sa v nej lepšie cítili...

          • Tvorivý október v 3.B

          • V mesiaci október mali nielen žiaci 3.B plné ruky práce. Pracovali na pozdravoch pre babku a dedka v rámci mesiaca úcty k starším. No a keďže radi kreslia, vytvorili i rozprávkové leporelo Danka a Janka v rámci Týždňa školských knižníc. Tr. p. uč. Mgr. E. Vojtečková bola s ich prácou veľmi spokojná.

          • Halloween zábavne a hravo

          • Deň pred jesennými prázdninami si žiaci 6. a 9. ročníka pod vedením pani učiteliek spestrili hodiny angličtiny didaktickými hrami, ktorých motívom bol nadchádzajúci sviatok Všetkých svätých a jeho americká verzia Halloween. S uplatnením šikovnosti a spolupráce si žiaci hravou formu otestovali a doplnili svoje vedomosti zo slovnej zásoby a precvičili svoje jazykové zručnosti. Šiestaci sa k téme a slovnej zásobe dopracovali pomocou rébusu a zvukových efektov, zatiaľ čo deviataci lúštením hádaniek, pantomímou a hraním binga, v ktorom na základe náhody vypĺňali tabuľku so slovíčkami. A kým niektorí z nich si pri tom stihli vyrobiť aj tematickú záložku, ďalší boli za snahu obdarovaní sladkou odmenou.

             

          • Aktivity s KERICom

          • Sme veľmi radi, že i tento školský rok v našej škole prebieha spolupráca s KERICOM. Tentokrát sme medzi sebou privítali dobrovoľníčku Inkeri z Fínska, s ktorou sa budú žiaci stretávať v stredy na hodinách anglického jazyka. Máme za sebou prvý mesiac spoločných aktivít. Začali sa zaujímavou prezentáciou, prostredníctvom ktorej sa nám Inkeri predstavila a porozprávala nám o svojej krajine. Pokračovali zaujímavými a zábavnými zážitkovými aktivitami, v ktorých si žiaci precvičili nielen svoje zručnosti komunikovať, počúvať, ale i spolupracovať. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné hodiny a zaujímavé aktivity.