• Slávnostné ukončenie šk. roka 2022/ 2023

          • Dnes, v piatok 30.6. sa niesol v znamení slávnostného ukončenia šk. roka 2022/ 2023. Počasie nám prialo a tak sme na vlastnej koži zažili lákavú slnečnú pozvánku na letné prázdniny, na ktoré sa veru teší asi každý žiak a každá žiačka, každá pani učiteľka i každý pán učiteľ :)). Po krátkom príhovore p. RŠ Mgr. M. Krenželákovej nastalo oceňovanie žiakov, ktorí popri svojich školských povinnostiach reprezentovali školu za jej bránami - v rôznych súťažiach, olympiádach. Nechýbala ani rozlúčka deviatakov, ktorí sa predstavili vo svojom programe. Obe triedy - 9.A i 9.B zaspomínala ďakovným poobhliadnutím sa na svoje školské časy a na svoje pani učiteľky. Po rozdaní vysvedčení sme sa s radosťou rozbehli vychutnať si zaslúžený oddych :). Všetkým žiakom i vyučujúcim želáme príjemne strávené letné chvíle, naplnené zdravím, oddychom, pohodou a krásnymi zážitkami :)).

             

          • Piataci v hasičskej zbrojnici

          • Žiaci 5 ročníka dnes navštívili priestory Hasičskej zbrojnice v Rakovej. Bol to veľký zážitok. Mohli si vyskúšať, ako to vyzerá v hasičskom aute, čo vsetko je potrebné pri hasení ohňa, čo vsetko sa nachádza v priestoroch zbrojnice.  Ich práca je namáhavá, ale veľmi krásna. Veľké ďakujem patrilo obetavým pánom - Mariánovi Maslíkovi, Pavlovi Šurikovi a Adrianovi Šuškovi. Piatakom túto exkurziu zabezpečila p. uč. Mgr. M. Budošová.

          • Komiksovanie

          • V rámci výtvarnej výchovy sme sa zapojili do literárno - výtvarnej súťaže Komiksovanie, v ktorej sa nám podarilo uspieť. Súťaž organizovala Kysucká knižnica v Čadci. Žiačka Tatiana Surovková z 8.A triedy získala III. miesto v II. kategórii. K úspechu gratulujeme a prajeme veľa tvorivých nápadov a chvíľ!!!

          • Školský výlet 1.A, 1.B

          • Koniec školského roka priniesol prvý výlet aj pre našich žiakov 1. ročníka. Zážitkom bola už dlhšia cesta autobusom a prejazd cez tunel, neskôr nás privítala Kysucká galéria v Oščadnici. Prezreli sme si vystavené exponáty, no najviac sa nám páčili ilustrácie Martiny Matlovičovej z knižky Na Hopsulíne. Na ilustrátorov sme sa zahrali v tvorivých dielňach ,,Rybičky“  na motív básne Orchester.

            Aj druhá pamätihodnosť -  Slovenský orloj v Starej Bystrici – nás očarila.  Po odbití hodín sme pozreli promenádu siedmich slovenských svätcov. Počasie nám prialo, posilnení zmrzlinou a suvenírmi sme sa plní zážitkov vrátili šťastne domov.

            Tr. p. uč. Mgr. M. Slezáková a Mgr. M. Golisová

          • Plavecký výcvik 5. ročník

          • V dňoch 19. - 23.6. sa uskutočnil plavecký výcvik žiakov 5. ročníka. Žiaci cestovali na plaváreň do Čadce spolu s p. uč. Mgr. M. Cudrákovou a s p. asistentkou vlakovými spojmi. Plavecký výcvik sa uskutočnil pod hlavičkou plaveckej školy Žabka. Žiaci si pobyt vo vode naozaj užili. Ďakujeme!

          • Nové pieskovisko

          • Nielen touto cestou by sme sa chceli poďakovať za nové pieskovisko, ktoré robí deťom radosť na školskom dvore. Veľká vďaka patrí sponzorom, ktorí sa na realizácii pieskoviska podieľali, konkrétne ďakujeme p. Ing. J. Šumskej, Rade rodičov, p. R. Čamborovi a šikovným chlapom z OKVS.

          • Tvorenie - ŠKD III. odd.

          • V III. odd. ŠKD sa deti venovali okrem iného tvorivým aktivitám. Vyrábali morské živočíchy zo starých CD, kvety a spolu s p. vychovávateľkou usilovne pracovali na letnej nástenke. 

          • Rozlúčka s Oľou z Ukrajiny

          • Po dvoch rokoch aktívnej spolupráce sme sa museli rozlúčiť s kamarátkou a dobrovoľníčkou z KERICu - Oľou, ktorá pôsobila na hodinách anglického jazyka každý utorok. 

            Vyučovacie hodiny obohatila o aktívnu komunikáciu v anglickom jazyku, žiaci pracovali s tabletmi prostredníctvom rôznych aplikácií, rozvíjali si schopnosť spolupracovať a kriticky myslieť. 

            Oli ďakujeme za spoluprácu a prajeme jej všetko najlepšie do novej práce na Slovensku. 

          • Dejepisná exkurzia Trenčín 6. ročník

          • Dňa 13.6. sa žiaci 6.A a 6.B zúčastnili na dejepisnej exkurzii v Trenčíne. Navštívili dominantu tohto mesta - trenčiansky hrad, ktorý je zároveň národnou kultúrnou pamiatkou. Žiaci sa prešli po nádvorí hradu, obdivovali delovú baštu či povestnú Studňu lásky. Náučnú časť exkurzie zakončili v Matúšovej veži, odkiaľ si aj vďaka peknému počasiu vychutnali výhľad na celé mesto Trenčín a Považie. Obohatení o historické poznatky sa išli ešte občerstviť a nakúpiť suveníry na Mierové námestie. Túto júnovú exkurziu si deti užili spolu s tr. p. uč. Mgr. J. Polepšekovou a Mgr. M. Dúžikom.

        • Zápis do školského klubu detí na budúci školský rok 2023/2024
          • Zápis do školského klubu detí na budúci školský rok 2023/2024

          • Milí rodičia,

            zápis do ŠKD na školský rok 2023/2024 prebehne v auguste v hlavnej budove školy v dňoch 24. 8. 2023 (štvrtok) v čase od 14:00 do 17:00 a 25. 8. 2023 (piatok) v čase od 9:00 do 12:00.

            Vzhľadom na obmedzený počet žiakov v jednotlivých oddeleniach ŠKD budú prednostne prijatí žiaci, ktorí budú v školskom roku 2023/2024 navštevovať prvý, druhý a tretí ročník.

            Žiakmi štvrtého ročníka budú len doplnené voľné miesta podľa naliehavosti umiestnenia žiakov.

            Oznam platí aj pre žiakov z elokovaného pracoviska v Trstenej.

            Ďakujeme za porozumenie.

        • Školská knižnica - oznam
          • Školská knižnica - oznam

          • Do konca školského roka žiadame všetkých žiakov, ktorí si požičali knihu zo školskej knižnice o jej vrátenie. Ďakujeme za pochopenie!

          • Beseda so spisovateľom p. Michalom Hvoreckým

          • V pondelok 12. 6. 2023 našu školu navštívil známy slovenský spisovateľ, publicista a  prekladateľ Michal Hvorecký.  Na besede zaujal našich žiakov pútavým čítaním príbehov z knihy Lebopreto. Deti už boli s knihou oboznámené, veľa sa pýtali, mnohé z nich si aj knihu s radosťou kúpili. Táto kniha získala  v roku 2022 cenu Bibiany za najkrajšiu detskú knižku.  Pán spisovateľ obdivoval nielen výtvarné stvárnenie jeho tvorby, ale aj úprimný záujem o jeho životný príbeh a tvorbu. Tešíme sa na ďalšie stretnutia! Besedu sprostredkovala p. RŠ Mgr. M. Krenželáková v spolupráci s p. uč. Mgr. M. Stolárikovou a Mgr. M. Golisovou.

          • Exkurzia a šk. výlet 9.B

          • Prostredie Malej Fatry, oblasť Turany - Trusalová, zlákali na prírodovednú exkurziu spojenú so školským výletom aj žiakov 9.B triedy. Keďže počasie nebolo príliš priaznivé na dlhšiu turistiku, žiaci si užili najmä grilovačku, spoločenské a športové hry, zatancovali a zaspievali si a predebatovali rôzne témy :-).

            Akonáhle im počasie dovolilo, vybrali sa spoznávať prírodu v okolí chaty, kde boli ubytovaní.

            Spoločné chvíle si veľmi užili a symbolicky sa tak rozlúčili s časom stráveným na našej základnej škole. A o chvíľu - hurá stredná :-). Deviatakov na výlete sprevádzali tr. p. uč. Mgr. M. Pohančeníková a Mgr. J. Polepšeková.