• Čistejšia Raková

          • Žiaci okrem šk. areálu vyčistili aj širšie okolie školy. Mladší i starší žiaci sa usilovne zapojili a prispeli tak k zlepšeniu životného prostredia v obci.

          • Jesenné práce v areáli školy

          • Slnečné septembrové počasie sme naplno využili na prácu v areáli školy. Žiaci vyčistili okolie školy, vysadili kríčkové rastliny, urobili poriadok vo vyvýšených záhonoch, vypleli skalku, vyčistili chodníky. Boli naozaj veľmi šikovní a snaživí.

          • Biela pastelka

          • Dňa 19. septembra (v elokovanom pracovisku v Trstenej) a 21. septembra (v hlavnej budove) sa konala zbierka s názvom Biela pastelka. Je to zbierka, ktorá pomáha zlepšiť život nevidiacich ľudí. Naši žiaci s radosťou a ochotou prispeli, aby pomohli týmto ľuďom. Ako sa hovorí, radosť rozdávaním rastie. Ďakujeme milí rodičia, že s nami podporujete správnu vec.

          • Beh SNP

          • V piatok 8.9. sa konala v obci Staškov športová súťaž s názvom Beh SNP, na ktorej sa zúčastnilo aj družstvo našej školy. Žiaci získali vo svojich kategóriách pekné umiestnenia:

            I. miesto Jakub Časnocha 6.A

            II. miesto Nelka Čišecká 9.B

            III. miesto Natálka Brošová 9.A

            Žiakov na súťaž sprevádzala p. uč. Mgr. M. Cudráková a nielen ona sa tešila z úspechov žiakov.

          • E-shop so školským oblečením je tu!

          • Dobrý deň všetkým!


            Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!
            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, nové farby a eko oblečenie. Všetky informácie i možnosti zľavy pri nákupe sa dozviete na webe e-shopu: 
            https://www.kraloveskoly.cz/zsrakova/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 27.9. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!   

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy 

          • Ani počas prázdnin sme nelenili :)

          • Počas leta sa nám podarilo v spolupráci s OKVS a stavebninami K-store znížiť strop v triede v elokovanom pracovisku, čo prispeje k zlepšeniu podmienok na výučbu v tejto budove. Učebňa fyziky v hlavnej budove prešla tiež modernizáciou a na chodbe na spodnom podlaží pribudol nový čitateľský kútik. Chceme sa všetkým zúčastneným osobám a spoločnostiam veľmi pekne poďakovať, že nám i týmto spôsobom pomohli posunúť sa k lepšiemu.

            Zároveň veríme, že spolu s novonadobudnutým vybavením IKT školský rok spojený s používaním elektronickej triednej knihy zvládneme...

            Vedenie školy

            stavebninami

          • Poďakovanie za spoluprácu

          • Milí rodičia a priatelia školy.

            V závere minulého školského roka sa nám podarilo zatepliť budovu keramickej dielne, ktorá je pri školskej jedálni. Túto dielňu budú žiaci naplno využívať počas hodín praktického vyučovania. Týmto sa chcem poďakovať Obci Raková a pracovníkom OKVS, ktorí nám budovu zateplili. Poďakovanie taktiež patrí Rade rodičov, ktorá zakúpila materiál v hodnote 2809 Eur, ďalej spoločnostiam Redos s.r.o. a K-store s.r.o., ktoré nám dodali materiál za bezkonkurenčné ceny.

            Šamajova Veronika - predseda OZ

          • Kysucký šport - ponuka voľnočasovej aktivity

          • Vážení rodičia,

            dovoľte, aby sme Vám ponúkli novú možnosť trávenia voľného času pre deti našej školy. VŠESTRANNÁ POHYBOVÁ PRÍPRAVA je nový projekt občianskeho združenia Kysucký šport pre podporu budovania sily, kondície, koordinácie, mentálneho zdravia a ďalších dôležitých benefitov spojených s komplexnou pohybovou prípravou detí prvého a druhého stupňa základnej školy pod dohľadom skúsených a vzdelaných odborníkov v oblasti telesnej kultúry. Ambasádormi projektu sú Slovenský reprezentant v streetworkoute Dominik Klimek a Slovenská reprezentantka vo fitness Aneta Tichá. Pokiaľ by ste mali akékoľvek otázky k projektu, adresujte ich na kysuckysport@gmail.com alebo volajte na číslo +421 951 358 572 - projektový manažér Mgr. Tomáš Urbaník.  Dôležité informácie o filozofií, cene, termínoch prihlasovania a tiež registračný formulár sa nachádzajú na stránke projektu www.vsestranna.sk. Nech sa páči, vyberte si.

             

          • ZUŠ - zadelenie hodín do rozvrhu

          • Milí rodičia,

            Základná umelecká škola Jozefa Potočára v Čadci elokované pracovisko Raková oznamuje, že zadelenie hodín do rozvrhu sa bude konať v stredu 6. septembra od 13:00 – 16:00 hod. v hlavnej budove ZŠ Milana Mravca Raková.

            Kolektív pedagógov ZUŠ