• Vianočná burza v KD J. Palárika

          • V nedeľu 10.12. sa v KD J. Palárika v Rakovej konala vianočná burza, ktorú organizovalo CVČ v Rakovej. Do akcie sa zapojila aj naša škola. P. uč. Mgr. M. Cudráková a PaedDr. J. Helešová tvorili s deťmi v tvorivých dielňach, tiež ponúkali na predaj výrobky našich žiakov i svoje vlastné. Do predaja sa zapojila i naša p. kuchárka Zuzka :)).

          • Súťažný vianočný stromček

          • V piatok 8.12. sa v popoludňajšom čase odštartovala súťaž o najkrajší vyzdobený vianočný stromček na Námestí J. Palárika v Rakovej, ktorú vyhlásilo CVČ Raková. Do súťaže sa zapojili všetky školské zariadenia v obci. Príprava ozdôb prebiehala oveľa skôr, počas jesenných mesiacov, kedy ich vyrábali na hodinách techniky, pracovného vyučovania a výt. výchovy žiaci spolu s p. učiteľkami. Pri výrobe ozdôb sa využili rôzne výtvarné techniky. Tohtoročné zadanie znelo: vyrobiť vianočnú ozdobu - guľu. Naša škola si zvolila kombináciu červenej a bielej farby. Vianočné ozdoby priniesli v piatok na námestie p. vychovávateľky a spolu so žiakmi, ktorí vystupovali v programe, vianočný stromček ozdobili. Všetky vianočné stromčeky sú zverejnené na FB obce Raková a do 24.12. môžete hlasovať za stromček, ktorý sa vám páči. Tak neváhajte!

          • Vianočná burza

          • Dnešný štvrtkový deň sme si v škole naplno vychutnali predvianočnú atmosféru. Žiaci neprichádzali do školy s učebnicami, ale s pripraveným tovarom na predaj. U nás v škole sa totiž konala Vianočná burza, taktiež v elokovanom pracovisku v Trstenej. Na predaj bolo veru veľa prinesených výrobkov - adventné vence, anjelikovia, vianočné ozdoby, šperky, výrobky z prírodnín, látok a množstvo sladkých koláčikov. Každý si mal možnosť vybrať a nakúpiť. Ponuka bola skutočne bohatá. Potešila nás i prítomnosť rodičov a rodinných príslušníkov, ktorí prišli nákupom podporiť správnu vec. Poďakovanie patrí rodičom, ktorí sa boli pozrieť na burze, taktiež nakúpiť. Veľké poďakovanie patrí i rodičom, určite aj starým rodičom, ktorí so svojimi ratolesťami pripravovali výrobky na burzu. Za ich ochotu venovať čas i nemalé financie, ktoré investovali do tejto našej akcie. Poďakovanie patrí i vyučujúcim, ktorí s deťmi vyrábali výrobky na vyuč. hodinách a za prípravu celej burzy. Tešíme sa, že opäť mala Vianočná burza veľký úspech. Zároveň pripomíname, že tak ako bolo avízované v pozvánke, výťažok z burzy bude venovaný na charitatívne účely. ĎAKUJEME!

          • Mikuláš v našej škole

          • V stredu 6.12. sme mali v našej škole návštevu. Opäť po roku nás navštívil Mikuláš so svojimi pomocníkmi - anjelikmi a čertom. Deti sa návšteve veľmi potešili, lebo za pripravený program boli odmenené sladkosťami. Mikuláš navštívil i deti v elokovanom pracovisku v Trstenej. Tam sa deti prezentovali pred Mikulášom aj s tanečným programom. Celým dňom vládla veselá atmosféra. Za darčeky ďakujeme nielen Mikulášovi, ale i Združeniu rodičov pri našej škole.

          • Pokladnička

          • Aj tohtoročná ,,Pokladnička,, (súťaž o najoriginálnejšiu pokladničku) už pozná svojich víťazov. Siedmeho ročníka súťaže sa zúčastnilo 18 žiakov a o ich umiestnení rozhodovali žiaci zo všetkých tried v hlavnej budove školy i z budovy telocvične.

            Mladšiu kategóriu žiakov 1. a 2. ročníka vyhrala pokladnička Adriána Š. z 2. A. na 2. mieste sa umiestnila Eliška F. z 1.B a 3. miesto obsadil Matej K. z 1.A.

            V staršej kategórii sa na 1. mieste umiestnil Maxim K. zo 6.A, 2. miesto obsadila Miška Z. z 5. A a 3. miesto získala so svojou pokladničkou Nikolka G. z 3. A triedy. Všetkým víťazom srdečne gratulujeme a zúčastneným ďakujeme za nádherné a nápadité pokladničky. Veríme, že ich poteší aspoň malá sladkosť, ktorá im do pokladničky zavítala.

        • Šk. jedáleň - oznam
          • Šk. jedáleň - oznam

          • Vážení rodičia a zamestnanci,

            z dôvodu účtovnej uzávierky na konci kalendárneho roka Vás zdvorilo žiadame, aby ste nedoplatky na stravnom uhradili najneskôr do 12. 12. 2023.

            Zároveň Vás upozorňujeme, že 15. 12. 2023 bude uzamknuté odhlasovanie zo stravy a po tomto dátume už odhlásenie nebude akceptované.

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.