• Olympijský deň detí

          • Mesiac jún sme odštartovali perfektnou akciou. Ako inak, veď 1. júna sa slávi MDD v mnohých krajinách sveta. Zvolili sme si oslavu v športovom duchu a zorganizovali sme pre deti Olympijský deň detí. Hlavnou koordinátorkou celého športového dňa bola p. uč. Mgr. M. Cudráková, ktorej pri plnení jednotlivých úloh na stanovištiach pomáhali ďalší vyučujúci a vyučujúce, taktiež vybraní starší žiaci. Súťažiaci boli dostatočne motivovaní k skvelým športovým výkonom. Veď predsa olympiáda je o umiestneniach, cenách a stupňoch víťazov! Navyše, počasie bolo priam ukážkové a pozývalo nás počas športového zápolenia ochutnať miestnu zmrzlinu, ktorú nám zabezpečilo ZR pri našej škole. Ďakujeme! O tom, ako to vyzeralo pri súťažiach na I. stupni v priestoroch telocvične a ako na šk. dvore, kde súťažili žiaci II. stupňa, sa dozviete z bohatej ponuky fotiek. Žiaci z I. stupňa vymieňali svoje úspechmi získané žetóny v špeciálnom stánku za sladkosti či hračky. Športový deň si samozrejme užili aj deti v elokovanom pracovisku v Trstenej. No a tu je celkové umiestnenie triednych kolektívov:

            I.stupeň:

            I.miesto: IV.A

            II.miesto: III.B

            III. miesto: III.A

             

            II.stupeň:

            I.miesto: VI.B

            II.miesto: VII.A

            III. miesto: V.A, VIII.B, IX.A

            K športovým úspechom blahoželáme!!!

             

             

          • Dopravná výchova

          • V mesiaci máj mali žiaci 5.A, 3.A, 3.B triedy prednášku k dopravnej výchove na cestách. Prednášku si pripravila p. uč. Mgr. A. Najdeková v spolupráci s p. uč. Mgr. M. Budošovou. Žiaci sa dozvedeli, ako sa majú správať na ceste, aké viditeľné prvky majú používať, aby boli videní, ako sa bezpečne správať na bicykli. Boli aktívni, mali možnosť klásť otázky, na ktoré im pani učiteľka s radosťou odpovedala. Tretiaci si bicykle aj nakreslili. Ďakujeme :).

          • Plavecký výcvik - III. ročník

          • V dňoch 13.5. - 17.5. absolvovali žiaci III. ročníka plavecký výcvik. Deti sa každý deň tešili, že vymenia učebnice za plavky :)). Mnohí sa naučili plávať, alebo sa zdokonalili v plaveckých štýloch. Aj my sa tešíme, že voda sa stane ich kamarátom. Za spoluprácu ďakujeme p. Ponekovi a plaveckej škole Žabke.

          • Prezentácia projektov z VLA, RGV - IV. B

          • Kysuce sú regiónom, ktorý môže zaujať mnohých turistov. V rámci spoznávania krás nášho regiónu v predmetoch regionálna výchova a vlastiveda vytvorili žiaci 4.B projekty na tému Kysuce, kde prezentovali pred spolužiakmi kultúrne, či prírodno- turistické zaujímavosti Kysúc. Práce sa žiakom vydarili, spokojná bola i tr. p. uč. Mgr. E. Vojtečková.

          • Za krásami Slovenska - exkurzia + šk. výlet triedy IX.A

          • V dňoch 29.5. – 31.5. sa žiaci 9.A triedy zúčastnili prírodovednej exkurzie spojenej so školským výletom v čarokrásnom prostredí Malej Fatry v regióne Turca (Turany, Trusalová). Počasie im prialo, a tak navštívili Šútovskú dolinu a prešli turistickým náučným chodníkom k Šútovskému vodopádu, ktorý je právom prírodným skvostom. Zlákalo ich aj Šútovské jazero, ktoré vytvára aspoň na prvý dojem podobnú scenériu ako chorvátske Plitvické jazerá. Žiaci sa spolu s pani učiteľkami tešili, že mohli stráviť príjemné chvíle v malebnej prírode a načerpať tak energiu po náročnom období prijímacích skúšok na SŠ. Organizačne exkurziu spojenú so šk. výletom zabezpečila tr. p. uč. Dr.  A. Kubalíková a s dozorom pomáhala p. uč. Mgr. J. Polepšeková.